fbpx
Bör CBD olja ses som kosttillskott, läkemedel eller narkotika?

Hampans nyttoämnen – del 1 – Varför hampa?

Hampaplantan är en väldigt näringsrik växt som innehåller över 400 verksamma ämnen. Unikt för hampan är dess cannabinoider, dessa ämnen är till och med uppkallade efter Cannabis Sativa, som är hampans latinska namn. Förutom cannabinoider innehåller hampan även stora mängder terpener, vitaminer, mineraler, aminosyror och fettsyror och är en rik näringskälla för människor och djur.

Blommor och blad

Våra kosttillskott är fokuserade på hampans blommor och blad. Det är den delen av växten som har störst koncentration av cannabinoider, även terpener förekommer rikligt här.

Hampaplantan innehåller över 100 olika cannabinoider och omkring 140 terpener. Dessa ämnen har en fysiologisk verkan i våra kroppar, alla på sitt unika sätt. Gemensamt för dem alla är att de har förmågan att påverka receptorer i våra kroppar och kan på så sätt bidra till kroppens normala funktion.

Hampafrön

Hampaplantans frön är ett av världens mest näringsrika fröer. Dessutom är de lätta att äta och smakar riktigt gott! Hampafröet är en fullvärdig proteinkälla, med alla 9 essentienlla aminosyror, samtidigt som det har en optimal balans av fettsyror i form av av omega 6 och omega 3. Det är även utmärkt källa av fiber, vitaminer och mineraler.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *