Allergi, Fibromyalgi och hampaolja – En berättelse

Ewa Marie Kärrhammar led i många år av extrem trötthet och värk, genom Facebook kom hon i kontakt med hampaolja. Nu har hon återfått sin energi och upplever att hon har fått ett nytt liv. Det här är hennes berättelse.

Sedan 10 år tillbaka har Ewa Marie diagnosen fibromyalgi och trots en rad olika försök till lindring blev symtomen bara värre. Hon led av konstant spända muskler, oro, extrem trötthet, yrsel och en rad andra symtom som kom och gick med årens gång.

För ett år var hennes energinivå i botten, hon orkade i princip ingeting, när hon väl genomfört något behövde hon vila. Livet låg i dvala och hon blev tvungen att avstå från mycket i livet, eftersom hon inte kunnat planera sitt mående.

En bekant tipsar om hampaolja

”hampaolja, den tackar jag mitt nya liv för” skrev en bekant på Facebook, berättar Ewa Marie. Hon började läsa på om ämnet, till slut ringde hon väninnan för att prata ytterligare om hampaolja. Efter samtalet beställde hon direkt.

Den 27 mars 2017 tog Ewa Marie sin första droppe hampaoja. Efter 30 minuter började hon känna sig konstig i ansiktet och oroade sig för att hon kanske höll på att få en stroke. När hon ställde sig framför spegeln kom en aha-upplevelse:

– Men herregud, mina käk-muskler som har varit spända i 15 års tid är nu helt avslappnade.

När sambon kom hem senare på kvällen hoppade Ewa Marie nästan av lycka för att berätta om den stora förändringen. Senare när natten kom sov hon hela natten i ett sträck, tidigare hade hon alltid vaknat var och varannan timme. När morgonen kom vaknade hon utvilad och mjuk i kroppen. Tiden därefter försvann symtom efter symtom.

Allergierna minskade

Tidigare hade Ewa-Marie haft stora problem med allergier. När det var som värst under mitten av sommaren kunde hon knappt vistas utomhus. Trots att hon använde nässpray, ögondroppar och allergitabletter. Hennes symtom var kliande ögon, rinnande näsa och nysande. Något som nu förändrats och i dagsläget känner hon knappt av sina allergier.

Idag känner sig Ewa Marie som en frisk människa, hon beskriver känslan som fantastisk och att hon har fått en andra chans att leva sitt liv.

– Nu jag göra det jag vill göra och jag har planerat hundutställningar, konstutställningar – ja jag ska till och med öppna eget galleri på gården. Eftersom jag inte behöver vila varje dag öppnar det upp för mer spontana grejer i livet.
– Tidigare om jag satt och målade en tavla under förmiddagen, var det bara att gå att lägga sig efter det och sen kom jag aldrig igång igen.

Vad skulle du säga till andra? 

–Prova, ni har inget att förlora, bara massor att vinna.

 

Relaterade inlägg:

Dela Inlägget

Dela inlägget till dina vänner!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Få artiklar, videos och produkterbjudanden direkt på mailen