Vejping, E-cigg, Mod, Puff - kärt barn får många namn. 

Ett alternativ för att konsumera cannabinoider är via vejping.

Vejping består av två komponenter:

  • Vaporizern är i grunden en liten batteridriven glödspole som förångar vätskan/E-juicen, även andra tekniska lösningar som värme-chip eller andra varianter utan spole finns. Men lått oss inte krångla till det.
  • E-Jucen och andra sidan är består av huvudsakligen en kombination av Vegetabiliskt Glycerin (VG) och PropylenGlykol (PG),

Vegetabilisk glycerin, finns naturligt som estrar i vegetabiliska oljor och fett. När man förtvålar oljorna (hydrolys) så produceras glycerin som sedan destilleras. Glycerin är trögflytande, lukt- och färglöst, lösligt i vatten och alkohol, men ej fettlösligt. Det är en vanligt förekommande ingrediens i kosmetika och matvaror. Det är glycerin som gör E-cigg ångan så fyllig. Den har en sötaktig smak och högkvalitativ E-juice brukar hålla minst 50% VG men upp till 100% VG finns för de som kallar sig "Cloudchasers".

Propylenglykol är en alkohol som har en mängd olika användningsområden. Du hittar Propylenglykol i allt från frostskydd, läkemedel, kosmetika och även i livsmedels där den bär beteckningen "E1520". Propylenglykol är i sig en sötaktig vätska men dess främsta funktion är smakbärare för de aromer som E-juicen innehåller.

Båda dessa ämnen/vätskor är ofarliga att bruka så länge man inte är överkänslig mot dem. Allergier existerar men då dessa två ämnen ingår i så mycket annat i det dagliga samhället så är en allergiker högst troligtvis redan medveten om det.  Precis som med andra ämnen så skall man inte överdriva konsumtion om man kan låta bli.

Betygsatt 5.00 av 5
997.00 kr 747.75 kr